Målet med denne side er at give nogle gode råd og værktøjer til den daglige træning, både på vand, land og i træningscentret.
Ved søen:
Vandski er en intensiv og yderst aktiv sport, derfor er det utrolig vigtigt at kroppen altid er 100% til hver tur, og dette kræver opvarmning. Man ved simpelthen aldrig om man laver et lidt fjollet fald, og forstrækker et eller andet man ikke lige havde forudset, derfor er det også vigtigt ikke bare at svinge med armene, men faktisk få alle kropsdelene (som hofter, ankler og hæl, læn, core, etc.,) i gang. Dette vil altid tage lidt tid, og derfor er det en god ide at “sætte opvarmningen i kalenderen”. Det vil sige, hvis træning starter kl 9.00, så er det en god ide at være der ca. 20 minutter før man egentlig villet have været der, så kan har tid til at få kroppen helt i gang. Ca. 5-10 minutters fokus på fuld bevægelse af kropsdelene, kombineret med en kort løbe eller cykeltur, kan betyde at et fald eller styrt ikke ender i en skade. Og det er da guld værd.
I træningscenteret:
Alle har jo sine egne favoritter, men her er et eksempel på et træningsprogram til en 3-event løber, som har fokus på core og stabilitet: Vandski Træningsprogram – Dette program har en fane med billeder, hvor de fleste øvelser kan ses. Derudover har Team Danmark kommet med nogle forslag til gode øvelser for vandskiløbere her: Se video
B/U:
De fleste har nok hørt at man ikke må træne med vægte, før man fylder ca. 15 år. Dette kan der være noget om, men nye studier viser at unge som vægttræner klarer sig bedre senere, muligvis fordi de lærer teknikkerne tidligt. Derfor er det også vores filosofi, at unge i u14 kategorien også godt kan begynde at træne i center, men med måde – det vil sige, uden for meget tung vægt, med mere fokus på fri vægt og balanceøvelser. Her er et eksempel på et træningsprogram jeg lavede til en af vores egne u14: Børn:unge træningsprogram (ca. u14)